DÝŇOVÉ LASAGNE

Co s úrodou dýní? Zkuste třeba lasagne. Trochu moučná chuť dýní (která je mi trochu nepříjemná) v tomto receptu není nikterak výrazná a myslím, že si pochutnáte stejně jako my. Množství je pro 6 osob.
Nejdříve omytou dýni zbavenou semen nakrájíme na kostky, vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme při 180 stupních asi 30 minut, dokud se nezměkne. Potřebujeme půl kila pečené dýně.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Vmícháme dvě pokrájené kapie, 100 g oliv, pečenou dýni a 800 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat. Osolíme, okořeníme bazalkou, pepřem a chilli, podlijeme 200 ml vody a dusíme půl hodiny. Zjemníme 100 ml ovesné smetany.
Ve 150 g ovesné smetany rozmícháme 100 g mletých vlašských ořechů.
Do vymaštěného pekáčku (cca 40/30 cm) navrstvíme třetinu omáčky, na ni narovnáme lasagne a totéž uděláme ještě dvakrát. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které potřeme ořechovou směsí. Pečeme při 170 stupních asi 40 minut. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat