JABLEČNÝ KOLÁČ S DATLOVOU DROBENKOU

Vynikající moučník podle mého gusta.
Do mixéru vložíme 100 g ovesných vloček, 100 g lískových oříšků, 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g vypeckovaných datlí, špetku soli a 80 g panenského slunečnicového oleje. Rozmixujeme na drobenku, jejíž polovinu natlačíme do vymaštěné koláčové formy o průměru cca 20 – 23 cm.
Sáček vanilkového pudingu rozmícháme se dvěma lžícemi třtinového cukru ve 400 ml rostlinného mléka a uvaříme dohusta. Pudingem zalijeme korpus a poklademe nahrubo nastrouhanými jablky. Povrch posypeme druhou polovinou drobenky, rukou přitlačíme a pečeme na 180 stupňů 50 minut. Krájíme zcela vychladlé.



více ZDE

2 komentáře: