ZELENINA S TOFU A OMÁČKOU

Chutné, jednoduché a docela rychle připravené jídlo.
Tři až pět mrkví (podle velikosti) oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do pařáku, osolíme a vaříme pět minut v páře. Hlávku brokokice rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme také na špalíčky a přidáme jej k mrkvi. Po 10 minutách vložíme brokolicové růžičky a ještě pět minut vaříme. Zeleninu v pařáku před vařením solíme, osolená dodatečně
už není tak chutná.
V pánvi necháme změknout na dvou lžících oleje pokrájenou cibuli, přidáme 200 g na kostičky nakrájeného uzeného tofu a za častého míchání opékáme dozlatova. Okořeníme uzenou paprikou, osolíme, vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, 50 ml vody a 250 ml rostlinné smetany. Krátce povaříme (mícháme) a odstavíme. Podáváme s vařenými brambory, syrovou zeleninou a bylinkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat