BROKOLICE S KAROTKOU A TOFU

Tohle jídlo se dá jíst třeba jako příloha například k zeleninovým karbanátkům, můžete si k němu uvařit brambory nebo to sníst jen tak s chlebem – tak jsme to měli my k lehkému obědu. A moc jsme si pochutnali.
400 g karotky nakrájíme asi na třícentimetrové čtvrtinky, osolíme a dáme vařit na páru. Po 10 minutách přidáme hlávku brokolice rozebranou na růžičky a taktéž osolenou a vaříme ještě 5 minut. Mrkev i brokolice musí zůstat křupavá. Uvařenou zeleninu přesypeme do mísy, přidáme 250 g na kostičky nakrájeného lahůdkového tofu a spojíme zálivkou: 4 lžíce sojového jogurtu, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžíce tamari, 1 lžička rýžového sirupu, 1 lžíce sezamového oleje, pepř a sůl, je-li třeba. Sypeme nasucho opraženou slunečnicí.



Žádné komentáře:

Okomentovat