POLENTOVÁ "PIZZA"

Moje oblíbená jakoby pizza, chcete-li korektněji polentový koláč, tentokrát se žampiony a divokými rajčátky. Příprava je velmi snadná, vyhnete se kynutí těsta a pochutnat si mohou i bezlepkáři. Věřte mi, je opravdu vynikající!

Do hrnce nasypeme 150 g kukuřičné polenty, osolíme, okořeníme dobromyslí nebo bazalkou a stroužkem utřeného česneku, přidáme lžíci olivového oleje, půlku najemno nakrájeného pórku a zalijeme 500 ml vody. Dobře promícháme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hustou polentovou kaši rozprostřeme (pomůžeme si mokrou lžící) do vymaštěné 30 centimetrové dortové formy a uhladíme. Postupně vrsvíme 130 g nastrouhané rostlinné mozzarelly, kolečka červené cibule, 120 g na plátky nakrájených žampionů a 130 g rajčat. Osolíme (použila jsem ochucenou borůvkovou sůl) a zalijeme 200 ml mandlové (nebo jiné rostlinné) smetany. Pečeme při 180 stupních asi 45 – 50 minut.


2 komentáře:

  1. Děkuji za snadný, lehký a hlavně výborný recept, obměnu pro milovníky pizzy. Dělala jsem v krátké době podruhé a ukládám tak mezi oblíbené. Konečně úprava polenty dle mého gusta☺️ Díky!

    OdpovědětVymazat