OMÁČKA Z PEČENÝCH PAPRIK

Tato lahodná omáčka z paprik a sušených rajčat je nejlepší s těstovinami nebo nočky.
Dvě červené a dvě žluté papriky rozpůlíme, zbavíme jadýrek a řeznou stranou dolů položíme do pekáčku. Pečeme při 200 stupních asi půl hodiny, dokud slupka nezčerná a nenafoukne se. Horké papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme hodinu být. Poté snadno slupku sloupneme a papriky nakrájíme nadrobno.
Na dvou lžících olivového oleje zlehka opečeme najemno nasekané čtyři stroužky česneku, dáme pozor, aby česnek nezhnědl, byl by hořký. Deset sušených rajčat naložených v oleji nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k česneku spolu s paprikami. Okořeníme chilli, osolíme a vmícháme dvě lžíce hladké kukuřičné mouky. Dobře promícháme, zalijeme 400 ml mandlové smetany a pět minut povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme a vmícháme čerstvou bazalku. Podáváme se širokými nudlemi nebo jinými oblíbenými těstovinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat