SALÁT Z KADEŘÁVKU

Víte, že kadeřávek je jedna z nejzdravějších zelenin na světě? Je to tak i díky tomu, že je pořádně nadupaný vápníkem. Nejlepší je samozřejmě syrový, tak vám představuji výborný salát, který jsem si trochu poupravila podle receptu Elly Mills.
Jednu menší cuketku nakrájíme na kostičky, v pekáčku pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme půl hodiny při 220 stupních. Deset sušených rajčat necháme hodinu až dvě namočené a nakrájíme na nudličky. 200 g kadeřávku zbavíme tuhých řapíků, opereme a nasekáme nadrobno, třebas v robotu. Promícháme se třemi lžícemi panenského olivového oleje (použila jsem svůj bazalkový a je to opravdu báječná, voňavá věc!), lžící jablečného octa, šťávou z půlky citrónu, solí, pepřem, sušenými rajčaty, 100 g černých oliv, 100 g nasucho pražené slunečnice a pečenou cuketou. Podáváme se šťouchanými brambory promíchanými s olivovým olejem a oblíbeným kořením.


2 komentáře:

  1. Evi, kadeřávek vám krásně narostl. Mi ho vždy napadnou molice a nevypadá vůbec zdravě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, výjimečně jsme měli štěstí, jinak to taky nebývá žádná hitparáda :)

      Vymazat