SALÁT Z ČOČKY A KVĚTÁKU

Výtečný salát, který si stoprocentně zamilujete!
Večer namočíme 200 g neloupané červené čočky (můžeme použít i hnědou, zelenou nebo černou čočku, nikoliv ale čočku červenou loupanou!) a druhý den ji v čisté vodě s kouskem řasy kombu uvaříme doměkka. Řasu přidávám k luštěninám kvůli obsahu jódu, po uvaření ji nakrájím a přidám do salátu. Uvařenou čočku slijeme přes cedník a necháme vychladnout. Hlávku květáku rozebereme na růžičky a uvaříme v páře doměkka, ne do rozbřednutí. Čočku promícháme s květákem, přidáme 3 pokrájené naťové cibulky, 10 sušených, předem namočených a nakrájených rajčat a svazek rukoly. Spojíme zálivkou: 1 lžíce rýžového sirupu, himálajská sůl, čerstvě mletý pepř, utřený stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa a 3 lžíce olivového oleje. Podáváme na listech ledového nebo hlávkového salátu jako plnohodnotné hlavní jídlo.


Žádné komentáře:

Okomentovat