ČÍNA S BABKAMI

Tentokrát vařila moje milá kamarádka Janina, já jsem jenom přicmrdovala 
Nakrájíme půl kila babek (lze použít i jiných hub) a na lžíci oleje je vypražíme dokřupava. Prozatím dáme stranou.
V hluboké pánvi či v pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a 8 minut na něm za stálého míchání opékáme na nudličky nakrájenou zeleninu: 1 pórek, 2 mrkve, 1 větší kapii, kus zázvorovéhokořene velký jako palec a 1 malou cuketu. Přidáme vypražené babky a zalijeme zálivkou připravenou tak, že metličkou rozšleháme 4 lžíce rýžového sirupu, šťávu z půlky citrónu, 2 lžíce Shoyu, 1 lžíci umeocta, 1 lžíci sezamového oleje, 3 utřené stroužky česneku, chilli a sůl podle chuti, 1 lžíci Solamylu a 250 ml vody. Za stálého míchání provaříme pár minut do zhoustnutí.
250 g čínských bezvaječných nudlí připravíme podle návodu na obalu.
Je to ohromná bašta!



1 komentář: