CHANA DÁL S RAJČATY

Chana dál je loupaná a půlená malá cizrna, je uvařená rychleji než běžná cizrna, ale i tak je lépe ji předem, třeba přes noc, namočit.
250 g chana dálu namočíme, scedíme, v hrnci zalijeme půl litrem čisté vody, přidáme 350 g oloupaných a pokrájených rajčat a vaříme asi půl hodiny, dokud dál nezměkne.
V pánvi rozehřejeme tři lžíce sezamového oleje, přidáme lžičku celého černého hořčičného semínka a lžičku celého římského kmínu. Chvíli opékáme, přidáme lžíci kokosového cukru nebo rapadury, lžíci strouhaného zázvoru, lžíci rozemnutých kari lístků a opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Nakonec vmícháme půl lžičky kurkumy a půl lžičky mleté papriky. Vmícháme k dálu a osolíme. Podáváme s indickými plackami nebo chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat