ČOČKOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI SHIITAKE

Další ze skvělých polévek podle receptu časopisu Dobroty, který jsem si maličko poupravila, v původním receptu jsou ještě ovesné vločky a na mě příliš velké množství oleje.
30 g sušených hub shiitake namočíme na hodinu do vody, vyjmeme a pokrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, zasypeme lžící mleté papriky, osmahneme, přidáme bobkový list, 2 nakrájené mrkve (130 g), 130 g propláchnuté loupané červené čočky, houby, okořeníme sušenou dobromyslí, osolíme a zalijeme litrem vody. Vaříme asi 20 minut do změknutí. Nakonec vmícháme utřený stroužek česneku, vyjmeme bobkový list a na talíři zdobíme petrželkou.


4 komentáře:

  1. I vzhledově vypadá chutně, já tyhle polévky prostě miluji :o)).
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduchá, rychlá a úžasně dobrá!! :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Moja bola varená s hríbom dubovým a fakt výborná x

    OdpovědětVymazat
  4. S tymi cerstvymi dubakmi,fakt neskutocne chutna 🍵👍🏻

    OdpovědětVymazat