TOPINKY S AVOKÁDEM

Rychlá, jednoduchá a zdravá svačinka.
Nasucho opečeme 6 – 8 malých krajíčků černého celozrnného chleba. Jedno avokádo rozmačkáme vidličkou se šťávou z půlky citrónu a natřeme je na chleba. Osolíme hrubou mořskou solí (výtečná je ovocná nebo vikingská sůl), opepříme čerstvě mletým pepřem a ozdobíme kolečky jarní cibulky.


5 komentářů:

  1. Já si to ještě posypu Tebim - lahůdkové droždí a sušenou řasou Nori a nemá to chybu.

    OdpovědětVymazat
  2. Vikingská sůl je právě s řasou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opéct celozrnný chléb tak, že je černý, to se holt někdy nechtěně stane, ale opéct "černý" celozrnný chléb...? To mi nejde do hlavy... Jinak já k avokádu kromě citrónu přimíchám pár kapek sojové omáčky Shoyu, někdy i maličko hořčice, nasekané bylinky (pažitka, kopr, bazalka aj.), případně posypu gomasiem (opražený a následně drcený sezam s mořskou solí) a nemá to chybu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V celozrnném chlebu musí být alespoň 80 % celozrnné mouky, v černém chlebu je jí 100 %. Hezký den.

      Vymazat
  4. Děkuji za poučení, i když taková informace není nikde na internetu k dohledání. Vím, že němčina má výraz "Schwarzbrot", což v každém regionu neznamená totéž, ale nejčastěji se jedná o hutný celozrnný žitný chléb...

    OdpovědětVymazat