SALÁT S AVOKÁDOVÝM DRESINKEM

Recept je z knihy Zdravě a syrově od Radky Zrůstkové
V míse promícháme na kousky natrhaný hlávkový salát, pokrájenou salátovou okurku, pět jarních cibulek a na nudličky nastrouhanou větší mrkev. Avokádo rozmačkáme vidličkou, promícháme se dvěma lžícemi tamari a šťávou z půlky citrónu a vmícháme do zeleniny. Salát posypeme slunečnicovými a dýňovými semínky, které jsme dvě hodiny marinovali v nálevu z tamari, olivového oleje a jablečného octa.


1 komentář:

  1. Marinovaná semínka jsou dobrota! Dělala jsem je nedávno dle návodu v knize, tzn. 2-3 hodiny marinovat, a pak usušit (v sučičce)...po usušení je můžete bez problémů skladovat v uzavřené sklenici a kdykoli použít ;-)

    OdpovědětVymazat