SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S POLENTOU

Půl kila červené řepy a 400 g mrkve oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Jednu cibuli a čtyři stroužky česneku nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout cibuli a česnek. Přidáme řepu a mrkev a pět minut společně opékáme. Okořeníme lžičkou tymiánu a lžičkou sypkého zeleninového bujónu (používám Wurzl), zalijeme 200 ml horké vody, zamícháme, přiklopíme a deset minut dusíme.
Přivedeme k varu 500 ml slané vody a tenkým pramínkem do ní vmícháváme 150 g polenty. Vaříme na mírném ohni deset minut a mokrou stěrkou rozetřeme na mokrý vál centimetrovou placku. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, které vmícháme k hotové zelenině. Ochutíme umeoctem, citrónovou šťávou, případně dosolíme. Nakonec vmícháme 60 g sojanézy a petrželovou nať.



Žádné komentáře:

Okomentovat