ZELNÉ RIZOTO

Vím, zní to zvláštně, ale než se začnete ošklíbat, měli byste ochutnat Emotikona smile To je tak, když zjistíte, že doma máte jen zelí. Rýži a především rýži basmati milujeme a nedá si jí prakticky nic zkazit, ta se může jíst i samotná. A zelí je prostě zelí.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme po lžičce Koření na rýži mistra Wonga a Sladké curry, obojí od Sonnentoru. Můžete samozřejmě použít i jiné koření, kterému dáváte přednost. Chvíli necháme rozvonět a vsypeme 250 g bílého zelí nakrájeného na nudličky a 15 minut dusíme, občas promícháme. Vmícháme 250 g propláchnuté rýže basmati, osolíme, pár minut opékáme společně a zalijeme 500 ml horké vody. Přivedeme zprudka k varu, teplotu ztlumíme na minimum a necháme zakryté asi 20 minut, dokud se nevydusí všechna voda a na povrchu se neudělají dírky. Odstavíme a necháme ještě deset minut dojít.


5 komentářů:

  1. Toto je další výborný recept. Zrovna ho dělám dnes k obědu a už po několikáté :-) chutná celé rodině . Děkuji za báječné recepty . Brzy si koupím knížku. Už se těším. Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Paní Evo, opravdu moc dobré ! Jen si příště koupím to koření mistra Wonga, dle složení soudím, že musí být moc dobré. Já teď použila Garam masalu.

    OdpovědětVymazat
  3. EVI,prosím,kolik je to tak porcí? :-)

    OdpovědětVymazat