POLÉVKA S TOPINAMBURY

Na dvou lžících oleje osmahneme v hrnci pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu: 700 g topinamburů, 200 g mrkve a 100 g červené řepy. Osolíme, zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme doměkka asi půl hodiny. Ochutíme dvěma lžícemi lahůdkového droždí a rozmixujeme. Podáváme s knedlíčky: 200 g uvařených brambor (asi dvě brambory)prolisujeme a zpracujeme se solí a 100 g ječné mouky. Tvoříme drobné knedlíčky, které vaříme zvlášť ve slané vodě osm až deset minut od doby, co vyplavou nad hladinu. Na talíři zdobíme rostlinnou smetanou, já jsem použila rýžovou.


1 komentář:

  1. Topinambury naprosto zbožňuji. Dříve jsem je používala pouze jako přílohu k masům, dnes už ale vím, že to pravé ořechové je kombinace čokolády a těchto plodin. Je to opravdu vynikající na mlsání třeba u televize. Vynikající čokoládové topinambury mají na diatop.cz

    OdpovědětVymazat