OMÁČKA Z MANDLÍ A RAJČAT

Spaříme a oloupeme 100 g mandlí a 750 g rajčat. Asi 15 sušených rajčat namočíme na půl hodiny do teplé vody a slijeme je. Mandle rozmixujeme v mixéru na pastu a postupně přidáváme 100 g silken tofu (lze vynechat, v tom případě použijte 150 g mandlí), rajčata čerstvá i sušená, bazalku čerstvou nebo sušenou, 3 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa, čerstvě mletý pepř, 3 stroužky česneku, 50 g shiro misa (lze vynechat) a dvě lžíce Shoyu. Můžeme i přisolit. Všechno společně rozmixujeme dohladka, prohřejeme a podáváme s těstovinami. Posypeme nasucho praženými vlašskými ořechy.
Z tohoto množství je asi litr omáčky (cca 5 – 6 porcí). Pokud vám omáčka zbude, můžete ji zamrazit na příště.




Žádné komentáře:

Okomentovat