MĚSÍČKOVÁ MAST NA JIZVY

Jednomu členu naší rodiny (nebudu jmenovat) zůstala nehezká jizva po nepovedeném piercingu. Měsíček je jak známo výtečná květinka na zhojení jizev beze stop.
Naložíme okvětní lístky měsíčku lékařského do panenského slunečnicového oleje tak, aby byly sotva ponořené. Zahříváme v zavařovací sklenici ve vodní lázni 30 minut, voda nesmí vřít, občas promícháme. Sklenici uzavřeme a postavíme ji za okno na slunce, kde ji necháme týden až deset dní, denně protřepáváme. Přefiltrujeme přes hustou gázu nebo plátno a odvážíme 70 g oleje, zbytek uchováme v tmavých lahvičkách jako běžný pleťový olej.
Ve sklenici rozehřejeme ve vodní lázni 40 g čištěného včelího vosku, vmícháme několik kapek esenciálního oleje, například levandule (kvůli vůni, protože měsíček zrovna nevoní) a měsíčkový olej. Necháme ve vodní lázni a zahříváme, dokud se obě složky nespojí. Rychle přelijeme do uzavíratelné nádobky a skladujeme v chladnu. Dvakrát denně vtíráme do jizvy.



4 komentáře:

  1. Vyrábím také, ale měsíček přímo louhuju v bambuckém másle. Výborně se mi osvědčil na lupénku. Takže díky za další recept do sbírky. Ještě se musím pochlubit :-) Dneska jsem k narozeninám konečně dostala Vaši tištěnou kuchařku, jupíí. Tak jsem hned hlásila, že Vánoce jsou za dveřmi a druhý díl na pultech :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    myslíte, že bych mohla na výrobu použít mandlový olej v kombinaci s kokosovým /bez vůně/? Děkuji za radu a přeji krásný den.
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, mandlový ano, s tím kokosovým si jistá nejsem, ale proč ne, zkuste to :) Krásný den

      Vymazat