KVĚTÁKOVÁ OMÁČKA S PLACKAMI

Rychlý a skvělý recept.
Uvaříme hlávku květáku doměkka, slijeme a necháme okapat. Vrátíme do hrnce, přidáme tři lžíce Tamari nebo Shoyu, dvě lžíce oleje, 250 ml rostlinné smetany (použila jsem sojovou, ale výtečná bude i mandlová nebo ovesná), tři utřené stroužky česneku a koření: kurkumu, mletou papriku, drcené chilli papričky, garam masalu, rozemnuté kari listy a drcený koriandr. Rozmixujeme ponorným mixérem a prohřejeme. Podáváme s plackami čápátí pečenými nasucho na plotně (mouka, voda).


3 komentáře:

  1. Květák mám, jdu na to. Mňam už se těším.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den Evi, pokud nemame plotnu, ale elektrickou desku, jak muzeme capati upect (bez tuku)? A jaky je pomer vody, mouky? Dekujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste rozpálit nepřilnavou pánev, ale sama jsem to nikdy nezkoušela. Poměr vody a mouky je "přiměřeně", aby vzniklo těsto, které se dobře zpracovává.

      Vymazat