DÝŇOVÉ RIZOTO S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Výtečné rizoto jemné, sladkokyselé chuti. 
Upečeme na plátky rozkrájenou muškátovou dýni, potřebujeme asi 600 g dýňového pyré – což je výsledný produkt. V rendlíku rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vsypeme 450 g vyprané rýže basmati, osolíme a zalijeme 800 ml horké vody. Přivedeme zprudka k varu, ztlumíme teplotu a velmi mírně dusíme, dokud se voda neodpaří, trvá to 15 – 20 minut.
V pánvi wok rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm dva stroužky česneku, cibuli, drcenou chilli papričku, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru a strouhanou kůru z jedné limetky, přidáme dýňové pyré a 200 ml kokosového mléka. Osolíme, vmícháme uvařenou rýži a prohřejeme. Po odstavení vmícháme šťávu z jedné limetky.



Žádné komentáře:

Okomentovat