KOLÁČ Z LETNÍCH ŠVESTEK

V míse promícháme 100 g pohankové mouky, 200 g hladké bílé mouky, špetku soli a 50 g sušené třtinové šťávy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 20 g čerstvých kvasnic a promícháme se 100 ml teplého rostlinného mléka (já použila ovesné) rozmícháme na kašičku. Necháme pod utěrkou vzejít kvásek a vmícháme 3 lžíce slunečnicového oleje a ještě 150 ml teplého mléka. Dobře zpracujeme pružné těsto a necháme zakryté v teple vykynout. Vykynuté těsto prohněteme a vtlačíme do vymaštěného plechu (já velký plech nemám, rozdělila jsem tedy těsto do menší čtverhranné formy a do koláčové formy (25/40 cm a průměr 20 cm). 100 g předem namočených a scezených datlí bez pecek rozmixujeme se 100 g fíků, 500 g vypeckovaných švestek a 250 g přírodního tofu na hladké pyré. Tuto náplň rozetřeme na těsto a posypeme ji drobenkou připravenou z 50 g strouhaných lískových oříšků, 50 g mletých slunečnicových semínek, 50 g jemných ovesných vloček, 3 lžic sušené třtinové šťávy a 4 lžic kokosového oleje. Pečeme při 200 stupních 20 minut, dokud okraje nezezlátnou.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat