BRAMBOROVÉ NOKY S HOUBOVOU OMÁČKOU

8 porcí
30 g sušených hub namočíme na hodinu do teplé vody, slijeme, vymačkáme a nakrájíme. Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme lžíci sušené nebo čerstvé šalvěje a houby. Opékáme asi deset minut a zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky. Přidáme 100 g rajského protlaku a vlijeme 1,2 l ovesného mléka. Dobře rozmícháme, ochutíme bylinkovou solí a lžící lahůdkového droždí a vaříme 5 minut za stálého míchání. Podáváme s bramborovými nočky (vařené brambory, mouka, trochu soli, vaříme ve slané vodě, pouze do vyplavání) a zeleninovým salátem (rajčata, jarní cibulka, rukola, červený hlávkový salát, okurka, zálivka).


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat