PŘÍRODNÍ PROSTŘEDEK PROTI SVĚDIVÉMU EKZÉMU

Je to asi tři týdny, kdy se mi po sběru bylin udělaly mezi prsty levé ruky malé, červené a velice svědivé puchýřky, který se během pár dnů slily v jeden velký svědivý bolák. Zpočátku jsem to jen promašťovala, ale protože se vyrážka začala rozšiřovat i do dlaně a na pravou ruku, řekla jsem si, že zkusím něco, co doporučuji maminkám malých dětí, které trpí atopickým ekzémem a co vždycky zabere. Začala jsem pít třikrát denně nálev z kopřiv a po dvou týdnech je vyrážka sotva znatelná a téměř nesvědí. Teď si dám týden pauzu a nechám odpočinout ledviny i játra a po týdnu kúru zopakuji.
Vím, že tento typ ekzému je poměrně častý a lidé s ním velmi bojují - a často marně - za pomoci kortikoidů a podobných drastických řešení, které ale zabírá pouze krátkodobě.
Bylinky léčí pozvolna, musíte mít trpělivost, vydržte dva týdny a uvidíte sami, zda se něco změnilo. Kortikoidy přinesou úlevu okamžitě, ale potíže neléčí, pouze zmírňují příznaky za velkou cenu.

Asi dvě lžíce sušených kopřiv zalijeme čtvrt litrem vroucí vody, zakryjeme a necháme deset minut vyluhovat. Nepřislazujeme ani jinak neochucujeme. Pijeme třikrát denně po dobu dvou týdnů, potom týden vynecháme a pijeme znovu dva týdny.



více ZDE


Žádné komentáře:

Okomentovat