KOLÁČ S ŘASOU

Umeleme 100 g sezamu a v míse jej promícháme se lžičkou soli, 300 g celozrnné špaldové mouky, 4 lžícemi oleje a 150 ml studené vody. Vzniklé těsto mokrýma rukama roztlačíme na vymaštěný plech.
10 g řasy wakame namočíme na 10 minut do vody, potom vyjmeme a pokrájíme na proužky. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm velkou pokrájenou cibuli, přidáme řasu, 250 gnahrubo nastrouhaného přírodního tofu, 100 g rajského protlaku a 400 g krájených rajčat. Okořeníme lžící sypkého zeleninového bujónu (třeba značky Wurzl), 1 lžící shoyu, lžičkou tymiánu a po půl lžičce mletého hřebíčku, skořice, badyánu, pepře a fenyklu. Dusíme za občasného promíchání 15 minut a nakonec vmícháme 300 g kukuřice z plechovky. Bonduelle dokonce vyrábí bio kukuřici, věděli jste to? Směs navrstvíme na korpus, posypeme dýňovými semínky a pečeme při 200 stupních 40 minut.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat