ZELENÁ ČOČKA S KAŠÍ Z TOPINAMBURŮ

250 g zelené čočky večer namočíme, druhý den vodu vyměníme a s bobkovým listem uvaříme doměkka. Slijeme, ale trochu vody uchováme. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme lžičku kurkumy, lžíci celozrnné špaldové mouky a uvařenou čočku. Podlijeme trochou vývaru z čočky a pět minut povaříme. Ochutíme umeoctem (nebo solí a octem).
500 g topinamburů očistíme a uvaříme. Rozmačkáme je nebo rozmixujeme a promícháme s bramborovou kaší, kterou jsme připravili z půl kila brambor běžným způsobem, jak jsme zvyklí, já použila ovesné mléko. Do kaše vmícháme také tři velké cibule předem osmahnuté na oleji, sůl a pepř.
Podáváme s kvašenou zeleninou.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat