PEČENÁ ZELENINA S RÝŽÍ A TAJINE OMÁČKOU

Výtečná chuťová harmonie!
Dvě červené řepy, tři mrkve, větší cibuli a tři stroužky česneku nakrájíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, osolíme bylinkovou solí a pečeme v troubě při 200 stupních do měkka. 
V rendlíku rozehřejeme tři lžíce oleje a necháme na něm změknout dvě velké pokrájené cibule. Zasypeme vrchovatou polévkovou lžící koření tajine (můžeme nahradit třeba kvalitním kari kořením) a lžičkou drcených lístků kari. Přidáme dvě lžíce celozrnné špaldové mouky a společně chvíli mícháme. Jakmile se začne připalovat, zalijeme 500 ml horké vody, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Podáváme s dušenou rýží.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat