INDICKÝ HRÁŠEK S PLACKAMI

Uhněteme pružné a pevné těsto na placky - dělávám ho odhadem z půl až třičtvrtě kila mouky, namíchané ze špaldové a hladké, soli, dvou lžic olivového oleje a přiměřeného množství studené vody, kterou přidávám postupně. Těsto zabalíme do fólie a vložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky odležet, ale klidně přes noc. Těsto znovu prohněteme, odkrajujeme kousky a rozvalujeme je na placičky, které pečeme nasucho přímo na kamnech nebo na suché pánvi.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce sezamového oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, tři stroužky česneku, dvě naťové cibulky a kousek čerstvého zázvoru. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájené oloupané jablko a zasypeme kořením, kterým nešetříme: drceným římským kmínem a koriandrem, garam masalou, chilli a kari. Jakmile se koření rozvoní, vsypeme tři vrchovaté lžíce celozrnné špaldové mouky, osmahneme a zalijeme půl litrem zeleninového vývaru. Rozmícháme, vložíme 700 g hrášku a deset minut dusíme. Nakonec vmícháme 250 g přírodního tofu nakrájeného na kostičky a 100 ml rostlinné smetany, já jsem měla kokosovou, ale můžete použít i mandlovou, ovesnou nebo sojovou. Prohřejeme, osolíme a dochutíme sušeným mangem nebo citrónovou šťávou. Podáváme s plackami.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat