ZELNÁ POLÉVKA S BULGUREM

Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, dva bobkové listy, půl lžičky tlučeného nového koření, čtvrt lžičky mletého zázvoru, přidáme 350 g brambor, 350 g mrkve, 350 g zelí, 100 g rajského protlaku a chvíli společně mícháme. Zalijeme 2 l zeleninového vývaru a 10 minut vaříme. Osolíme, přidáme 60 g drobného ječného bulguru a ještě 15 minut povaříme. Pokud použijeme větší pšeničný bulgur, přidáme ho rovnou k zelenině, vaří se déle.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Milá Evo, mám tu zbytek zelí a přemýšlela jsem co s ním, díky za tip! A vůbec díky za celý Tvůj blog, chodím k Tobě pravidelně pro inspiraci a číst pranostiky, mám je moc ráda! I Tvá kuchařka se stala mým každodenním společníkem a tak bych ráda, aspoň občas, srdečně poděkovala. Přeji jen vše nejlepší! šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, Šárko, moc si toho cením :)

    OdpovědětVymazat