MANDLOVÁ SMETANA

Rostlinné smetany jsou drahá sranda, pořád mi vrtalo hlavou, jak to udělat, abych mohla zahušťovat moje oblíbené krémové polévky a taky omáčky. Smetany se hodí i do moučníků a nejrůznějších zapékaných pokrmů. Zkusila jsem tedy vyrobit smetanu z mandlí, ale stejně dobře bude fungovat i z ovesných vloček.
100 g mandlí namočíme na 12 hodin do vody a necháme v chladničce. Propláchneme, vložíme do mixéru, přilijeme 250 ml čisté vody a mixujeme dohladka. Přecedíme přes plátýnko a drť využijeme třeba do snídaňových kaší nebo do moučníku. Do mandlové tekutiny vmícháme špetku soli, dvě lžičky agávového sirupu, lžičku lahůdkového droždí, lžičku panenského slunečnicového oleje a lžíci bramborového škrobu. Dobře rozkvedláme a uchováváme v chladničce. Používáme do polévek, omáček a podobně.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Dobrý den, jak dlouho mohu mandlovou smetanu v lednici v uzavřené nádobě skladovat? Děkuji. Pavla Svobodová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, je určena k rychlé spotřebě, ale dva dny vydrží :)

      Vymazat