CIZRNA NAČERVENO

200 g cizrny večer namočíme, druhý den vodu vyměníme a uvaříme ji doměkka. Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme pokrájenou cibuli, tři stroužky česneku, lžičku tlučeného koriandru a kousek nastrouhaného galgánu. Přidáme 600 g červeného zelí nakrájeného na kostičky a 300 g červené řepy nakrájené na špalíky. Podlijeme 200 ml zeleninového vývaru nebo vody, osolíme a dusíme doměkka. Ke konci přidáme uvařenou cizrnu, 150 ml kokosového mléka a prohřejeme. Ochutíme šťávou z půlky citrónu, případně dosolíme. Podáváme buďto s chlebem, rýží nebo bez přílohy.


více ZDE

5 komentářů:

  1. Dnešní večeře. Byla velmi žravá, děkuji za tento typ receptů.

    OdpovědětVymazat
  2. EVI,můžu se zeptat,jestli je tam důležitý ten galgán?Případně co dát místo něho :-) ??Třeba zázvor ???

    OdpovědětVymazat
  3. EVI,děkuju za radu,bylo to senzační :-)!!!!

    OdpovědětVymazat