DÝŇOVÉ RAVIOLI

Vždycky, když dělám domácí ravioli, tak si říkám, že je to naposled, protože je to pracné a strávím u toho spoustu času. Ale nakonec znova neodolám, protože to prostě za tu práci stojí.
Den předem na vále uhněteme tužší těsto z 200 g celozrnné špaldové mouky, 200 g polohrubé mouky, lžičky soli, lžíce olivového oleje a 4 celých vajec. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v chladničce odpočívat, bude se nám lépe rozvalovat.
Menší dýni hokaido rozčtvrtíme, vydlabeme semínka a uvaříme doměkka, musí se téměř rozpadat. Odvážíme 400 g a dýni rozmačkáme vidličkou i se slupkou. Vmícháme dva utřené stroužky česneku, půl lžičky čerstvě mletého pepře, lžičku bylinkové soli, 50 g namletého slunečnicového semínka a 100 g rostlinné mozzarelly (recept najdete v albu Ostatní pokusy, pokud jíte mléčné výrobky, použijte skutečnou mozzarellu).
Těsto vyjmeme z fólie, prohněteme a po částech rozválíme do tenka, část těsta, které neválíme, zatím odpočívá zabalené ve fólii, aby neokoralo. Nakrájíme na čtverečky a plníme dýňovou náplní. Okraje přimáčkneme vidličkou, vaříme na etapy v osolené vodě 3 – 4 minuty.
Rozehřejeme olivový olej a zvolna na něm orestujeme pokrájené čerstvé šalvějové lístky, nesmíme je spálit, ale musí křupat. Tímto olejem na talíři poléváme hotové ravioli. Jsou výtečné.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat