ČESNEK

Urodil se nám nějaký česnek, tak jsme včera loupali dvě kila stroužků. Nevěřili byste, jak česnek dokáže rozleptat kůži. A prsty mi pořád páchnou česnekem, i když jsem si je několikrát důkladně drhla.
Můžete udělat pastu, jednoduše tak, že stroužky rozmixujete s olivovým olejem, někdo přidává i sůl, asi v poměru 1:4. Můžete přidat i bylinky, třeba bazalku nebo šalvěj. Pastu napěchujete do čisté, nejlépe vyvařené skleničky, zalijete na prst olejem a necháte v ledničce.
Další způsob uchování česneku je ten, že oloupané stroužky nasypeme do čisté sklenice a zalijeme panenským olivovým olejem, zašroubujeme a uchováme v chladu, česnek odebíráme a olej používáme do salátů nebo na těstoviny.


více ZDE

1 komentář:

  1. Tak česnek jsem také nakládal do oleje, ale mrška jeden mi kupodivu zkvasil. Ale i tak byl dobrej, i když jsme byli oba nakvašení.

    OdpovědětVymazat