RÝŽOVÝ NÁKYP S LETNÍMI JABLKY

Do 600 ml vody osolené špetkou soli vhodíme 300 g jasmínové rýže, kterou jsme propláchli v cedníku vroucí vodou. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 20 minut. Přilijeme 1 l rýžového mléka a vaříme na hustou kaši. Přidáme 80 g třtinového cukru, lžičku skořice, 30 g lněného semínka a 80 g předem namočených a scezených hrozinek, necháme projít varem a odstavíme.
Menší a hlubší plech vymastíme a vysypeme strouhankou. Odebereme 5 lžic rýžové kaše a dáme stranou. Zbytek rozdělíme na dvě poloviny, první rozprostřeme na plech a navrstvíme pokrájená jablka, zakryjeme druhou polovinou a poklademe plátky rostlinného másla (např. Alsan nebo Stella). Pečeme na 200 stupňů asi půl až tři čtvrtě hodiny.
Kaši, kterou jsme si dali stranou, rozmixujeme se třemi lžícemi švestkových povidel a 200 ml rýžového mléka. Touto omáčkou přelijeme nákyp na talíři.



více ZDE

1 komentář:

  1. Vynikajici. Mnam. Priste jeste uberu trochu nebo uplne cukr a bude to dokonale.

    OdpovědětVymazat