OMÁČKA KE GRILOVÁNÍ

Pokrájíme 1,5 kg rajčat, 1 kg cibule, 4 papriky, 1 cuketu, paličku česneku a všechno to dáme do pánve wok nebo velkého rendlíku. Přidáme čtyři lžíce bylinkového octa, 100 g pampeliškového medu (nebo včelího medu), lžíci čerstvě nadrceného pepře, podle chuti feferonky (klidně přitlačte), lžičku skořice a sůl. Dusíme hodinu až dvě bez pokličky, dokud se neodpaří tekutina. Nakonec nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem, zahustíme dvěma lžícemi škrobu rozmíchanými v trošce vody, krátce povaříme a případně dochutíme. Podáváme ke grilované zelenině nebo grilovaným sojovým plátkům v marinádě. Můžeme zavařit do skleniček.


více ZDE

1 komentář:

  1. To vypadá na hodně dobrou majdu. :) Já osobně bych ji dělal klidně na grilu, když už jsem si koupil grilovací pánve na grilování. :) Dělám v nich hodně zeleninu, ale už jsem si ozkoušel i to, že se v nich dají dobře dělat omáčky, domácí kečupy a tak dále. :) Navíc tím, že je to na ohni, tak to má specifickou vůni a chuť. :)

    OdpovědětVymazat