INDONÉSKÉ BRAMBORY

5 cibulí a 4 stroužky česneku nakrájíme na plátky a na čtyřech lžících oleje je na středním plameni osmažíme dokřupava. Dáme stranou.
V hluboké pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout velkou pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme lžičku drceného římského kmínu, lžičku drceného koriandru, půl lžičky kurkumy a sůl. Jakmile se koření silně rozvoní, vmícháme 1 kg očištěných a na tenoučké plátky pokrájených brambor. Dobře promícháme a přidáme 400 g sterilovaných nebo čerstvých pokrájených rajčat, lžíci červeného vinného octa a 150 ml kokosového mléka. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání asi 20 – 30 minut do změknutí brambor.
Na talíři zdobíme osmaženou cibulí s česnekem a podáváme s čerstvou zeleninou.



více bramborových jídel najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat