CUKETOVÝ CHLEBA

Do mísy dáme 500 g žitné tmavé chlebové mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 25 g čerstvých kvasnic, zasypeme je lžičkou cukru a s 1/8 l vlažné vody rozmícháme na kašičku. Zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Osolíme lžičkou soli, přidáme tlučený pepř, 3 lžíce olivového oleje a 300 g najemno strouhané cukety (včetně slupky a vody, kterou pustí). Zpracujeme těsto, které necháme zakryté hodinu v teple kynout. Vykynuté těsto krátce prohněteme, zformujeme bochánek a pečeme ve vymaštěném pekáčku v troubě vyhřáté na 230 stupňů prvních 30 minut zakryté poklicí a poté ještě 15 minut bez poklice. Necháme zchladnout na mřížce.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat