BRAMBOROVÝ TOČ

Recept z Krkonoš, volně podle pana Marholda, 100% vegan.
Kilo brambor oloupeme a nastrouháme na bramborákovém struhadle. Necháme v cedníku vykapat vodu, kterou vylijeme a škrob usazený na dně vmícháme do brambor. Zalijeme 100 ml vroucího rostlinného (ovesného) mléka, přidáme sůl, 200 g uzeného tofu, předem nahrubo nastrouhaného a osmaženého na lžíci oleje dozlatova, čerstvě mletý pepř, majoránku, tři utřené stroužky česneku, jednu až čtyři chilli papričky a 50 g strouhanky. Umícháme těsto a rozetřeme je na dobře vymaštěný plech a pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 – 40 minut, ještě horkou placku stočíme jako roládu a po vychladnutí krájíme na díly a jíme se salátem z kysaného zelí nebo s okurkovým salátem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat