TŘEŠŇOVÝ NÁKYP

Vypeckujeme 600 g třešní, v misce je zalijeme 50 ml rumu a posypeme 2 lžícemi třtinového cukru a necháme dvě hodiny odležet, až pustí šťávu. 150 g strouhanky a 30 g másla zalijeme 350 ml vroucího mléka, zamícháme a necháme nabobtnat. Vmícháme 7 lžic cukru, 3 žloutky a tuhý sníh z 5 bílků. Polovinu těsta narovnáme do vymaštěné a vysypané zapékací misky nebo dortové formy, posypeme polovinou třešní, navrstvíme zbytek těsta a povrch poklademe zbylými třešněmi. Pečeme na 180 stupňů asi 50 – 60 minut, kontrolujeme špejlí. Rozpustíme v rendlíčku dvě lžíce másla, odstavíme, vmícháme dvě lžíce sladového sirupu a lžíci kakaa, ušleháme na hladký krém metličkou a ozdobíme upečený nákyp. Jíme horký, ale dá se jíst i jako studený moučník.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat