SMETANOVÉ RIZOTO S CUKROVÝM HRÁŠKEM

Jemné, krémové rizoto mě svou chutí úplně uchvátilo, nenechte ale příliš změknout hrášek, musí křupat!
Na dvou lžících oleje osmahneme půlku velké pokrájené cibule, vsypeme 450 g propláchnuté jasmínové rýže a ještě chvíli mícháme, dokud se nezačne rýže přichytávat. Osolíme, zalijeme 750 ml horké vody, přivedeme k varu, ztlumíme teplotu na minimum a pozvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut, dokud se všechna voda nevsákne a na povrchu se nevytvoří dírky.
Druhou půlku cibule necháme změknout na dvou lžících oleje v hluboké pánvi, přidáme 10 květů denivek pokrájených na proužky (lze vynechat) a deset minut opékáme. 500 g cukrového hrášku očistíme, sloupneme tuhá vlákna a překrojíme napolovic nebo na třetiny. Přidáme do pánve, opepříme, osolíme, podlijeme 100 ml horké vody a pod poklicí dusíme doměkka, trvá to asi 10 minut. Vmícháme 250 ml sojové smetany, prohřejeme, do pánve vsypeme dušenou rýži a dobře promícháme.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat