SMAŽENÝ CELER SE ŠPENÁTEM

100% vegan
Dvě bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky, které vaříme v osolené vodě se lžící citrónové šťávy 7 minut. V misce promícháme 130 g žitné mouky, sůl, lžíci mleté papriky a sušenou dobromysl (oregano). Přidáme celerové plátky a dobře promícháme, aby se všechny obalily. Smažíme na pánvi vymazané olejem dozlatova.
400 g čerstvých špenátových listů opereme, spaříme je v cedníku vroucí vodou a nasekáme. Na lžíci olivového oleje osmahneme 3 stroužky česneku pokrájené na plátky a 150 g bílého, nahrubo nastrouhaného tofu. Okořeníme garam masalou a lžičkou chilli pasty, osolíme a vmícháme spařený špenát. Dusíme deset minut. Podáváme s kuskusem a ostrým domácím čatní.



Více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat