RYBÍZOVÁ ROLÁDA

Zajímavé těsto, vynikající krém...no a ten rybíz! 
V rendlíku rozehřejeme 30 g přepuštěného másla, vsypeme 200 g polohrubé mouky a deset minut mícháme. Vlijeme 500 ml vroucího mléka a umícháme na hladkou, hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout. Utřeme 4 žloutky a 50 g moučkového cukru a postupně vmícháme 50 g mletých mandlí, uvařenou a prochladlou kaši a tuhý sníh ze 4 bílků.Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních asi 30 - 40 minut. Upečený plát vyklopíme na utěrku, papír sloupneme a povrch potřeme nádivkou: Svaříme 400 ml mléka, 30 g kukuřičného škrobu, 30 g mletého kokosu a lžíci agaru. Necháme vychladnout a vyšleháme s 500 g tvarohu a 50 g moučkového cukru do hladkého krému. Povrch nádivky posypeme červeným rybízem a opatrně srolujeme, necháme dobře vychladit a povrch pocukrujeme nebo pokapeme javorovým sirupem.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Děsně ráda vařím a peču, to hlavně, miluju všechny možné spotřebiče do kuchyně a k tomu různé potřeby. Hodně se mi líbí forma na chlebíček ve stříbrné barvě, je tam vánoční motiv, ale podle mě nevadí, když si někdo upeče buchtu s tímto motivem i jindy - však co, nikdo ho nevidí a je to každého věc, podle mě.

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá hodně zajímavě, takový recept na těsto vidím poprvé. Věřím, že v kombinaci s rybízem to je lahoda, určitě vyzkouším. Teď nás o víkendu čeká malá oslava narozenin manžela jen v úzkém rodinném kruhu a sice budu péct dort, ale chtěla jsem právě přidělat takovou nějakou letní roládu, aby toho bylo dost. Snad bude mít manžel radost z pánské peněženky , kterou jsem mu vybrala.

    OdpovědětVymazat