PILAF Z RÝŽE A ORZA

100% vegan
Přivedeme k varu 1200 ml zeleninového vývaru, přidáme lžíci olivového oleje, vsypeme 370 g dlouhozrnné rýže a vaříme 25 minut. Přilijeme 500 ml vody, vsypeme 160 g těstovinové rýže (orza), přivedeme znovu k varu a vaříme 8 minut. Odstavíme, sundáme pokličku a necháme vstřebat přebytečnou vodu. V míse smícháme tři utřené stroužky česneku, 100 g nasucho opražených slunečnicových semínek, 100 g pokrájených sušených rajčat naložených v oleji, tři lžíce olivového oleje, 60 ml balsamikového octa, sůl, pepř a svazek zahradních bylinek nasekaných na proužky: bazalky, šalvěje, máty, cibulové nati a dobromysli. Vmícháme do rýže s orzem a podáváme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat