PEČENÉ PAPRIKY PLNĚNÉ KRUPKAMI A TEMPEHEM

100 g trhaných ječných krupek – perliček nebo lámanky (prodávají je v každé sámošce) namočíme na půl hodiny do vody a potom je uvaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce panenského olivového oleje a osmahneme na něm dvě velké pokrájené cibule a dva stroužky česneku, přidáme 200 g nadrobno nakrájeného tempehu (já použila smažený), okořeníme mletou paprikou a čerstvě mletým pepřem a opečeme. Vmícháme krupky, osolíme a lžičkou naplníme do 4 velkých paprik, kterým jsme opatrně odřízli vršek, ten nevyhazujeme, papriky jím zavíčkujeme a připevníme párátky.
500 g rajčat rozmixujeme spolu s cibulí, čtyřmi stroužky česneku, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi hladké mouky a solí na omáčku, kterou nalijeme do zapékací misky. Do omáčky narovnáme papriky, zakryjeme víkem a pečeme v troubě zahřáté na 200 stupňů půl hodiny. Víko sejmeme a ještě půl hodiny dopečeme.
Podáváme s celozrnnými kynutými knedlíčky: V míse smícháme 400 g celozrnné špaldové mouky, lžičku bylinkové soli, lžičku cukru, 5 g instantního droždí, lžíci olivového oleje a 250 ml teplé, ne však horké vody. Zpracujeme těsto a dáme ho v zakryté míse na hodinu vykynout do tepla. Z vykynutého těsta tvarujeme knedlíčky velké jako míčky na ping-pong a zavařujeme je do vroucí slané vody. Vaříme 15 minut, raději nadvakrát, knedlíčky musí mít v hrnci dostatek prostoru, nebo se srazí.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat