LEVANDULOVÉ SUŠENKY

Do mixéru s kovovými noži dáme 100 g nakrájeného studeného másla a 50 g krupicového cukru a mixujeme do pěny. Přidáme 120 g hladké mouky, 40 g mletých mandlí, 2 lžíce hladké kukuřičné mouky, 2 lžíce citrónové šťávy, 8 g čerstvých nebo 2 lžičky sušených levandulových květů a jedno vajíčko. Mixujeme, dokud se nevytvoří těsto, které poprášíme moukou, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do chladu. Z těsta odebíráme kousky velké asi menší vlašský ořech, v prstech namočených v mouce vytvarujeme placičky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a pečeme na 200 stupňů 12 minut, vypneme troubu a necháme 5 minut dojít. Necháme trochu zchladnout na plechu a potom je přemístíme na mřížku.


více ZDE

1 komentář:

  1. Super recept, místo másla jsem dala rostlinný tuk, místo vajíčka sojovou mouku rozmíchanou v trošce vody - a stejně z toho vznikla (veganská) francouzská specialitka :)

    OdpovědětVymazat