ZELENINOVÝ KNEDLÍK

Rozličnou zeleninu (já měla mrkev, kapustičky a cuketu, je to ale vcelku jedno, můžete použít, co máte rádi, třeba brokolici, květák, celer, hrášek, fazolky, papriku…) nakrájíme na kostičky a krátce podusíme dokřupava na másle ghí. Okořeníme bylinkovou solí (album Ostatní pokusy) a odvážíme 250 g. Zbytek zeleninové směsi budeme podávat jako přílohu. Nakrájíme na kostičky 300 g bílého pečiva (ideálně si je upečeme sami) a zalijeme 250 ml mléka smíchaného se třemi vejci. Smícháme s dušenou zeleninou, sekanou petrželkou, přidáme 100 g pohankové mouky, 100 g strouhanky a z pevného těsta uděláme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě půl hodiny. Podáváme se zbytkem zeleniny, osmaženým marinovaným tofu a čerstvou zeleninou. Knedlíky pokapeme rozpuštěným máslem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat