ŠPAGETY SE ZELENINOU A CIZRNOU

100% vegan.
V hluboké pánvi rozpálíme dvě lžíce slunečnicového oleje a osmahneme na něm dvě velké červené cibule pokrájené na kostičky a dva utřené stroužky česneku. Zelenou a červenou papriku a jednu menší cuketu nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Vmícháme 50 g propláchnutých hrozinek a restujeme společně pět minut. Posypeme kořením: 2 lžičky drceného římského kmínu, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžičku mletého zázvoru a špetku skořice, zamícháme a necháme rozvonět. Nakonec vmícháme 400 g konzervované nebo vařené cizrny, 400 g konzervovaných nebo čerstvých pokrájených rajčat, 150 g nalámaných špaget, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly špagety ponořené. Vaříme za občasného zamíchání do té doby, dokud nejsou špagety al dente, podle potřeby vodu doplníme nebo naopak slijeme, pokud se nám zdá konzistence příliš polévková.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat