MANDLOVÝ KOLÁČ S HROZINKAMI

Výtečný!
Večer si namočíme 200 g hrozinek do 150 ml cherry (Metropol aperitiv) a necháme je přes noc macerovat. Druhý den dobře promícháme v míse 100 g hladké mouky, 50 g celozrnné mouky, 1 sáček kypřicího prášku, 80 g třtinového cukru, 100 g mletých mandlí a špetku soli. 3 celá vejce rozšleháme se 150 ml bílého jogurtu, 120 ml oleje a šťávou z půlky citrónu. Sypkou a tekutou směs promícháme a přidáme okapané hrozinky. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažeme máslem, naplníme těstem a pokapeme je cherry, které nám zbylo z namáčení hrozinek. Pečeme na 170 stupňů 45 minut.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat