LETNÍ OVOCNÝ DORTÍK

Dneska jsem udělala klasický nepečený dortík z ovoce a místo tvarohu nebo jogurtu jsem si připravila domácí čerstvý sýr, něco jako panýr, jenže jsem ho nechala jen krátce prokapat přes plátýnko, aby zůstal tekutější. 
5 l nepasterizovaného mléka pomalu zahříváme téměř k bodu varu, jakmile má asi 95 stupňů, tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme citrónovou šťávu, dokud se nezačne srážet syrovátka. Já použila 8 citrónů. Když je syrovátka čirá, průhledná, ihned nalijeme do cedníku vyloženého plátnem a necháme prokapat jenom krátce, asi půl hodiny. Potom rozmixujeme dohladka s cukrem podle chuti. Na dno dortové formy dáme piškoty, na ně sladký sýr, na něj pokrájené ovoce (jahody, meruňky, nektarinky) a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Povrch ozdobíme ovocem a dáme do chladničky přes noc ztuhnout.


Více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat