CIABATTA

Odměříme si 250 ml vlažné vody. V míse smícháme 200 g špaldové a 200 g hladké bílé mouky, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme 20 g droždí. Posypeme jej lžičkou cukru a s trochou vody je rozmícháme na kašičku. Zakryjeme a dáme na 10 minut vzejít kvásek. Přidáme rovnou lžičku soli, dvě lžíce olivového oleje, po dvou lžících slunečnicového, dýňového a lněného semínka a spolu se zbytkem vody zpracujeme vláčné pružné těsto, které dáme do mísy na hodinu zakryté utěrkou vykynout.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, lehce prohněteme a rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na obdélník, přeložíme napůl, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny.



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat