ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY

Jednoduché, ale vynikající prosté jídlo. 
1 kg nových brambor omyjeme, malé překrojíme napůl, velké nakrájíme na silné plátky a 12 minut je povaříme ve slané vodě.
Zapékací misku vymastíme olivovým olejem a brambory do ní narovnáme.
Na lžíci másla zlehka osmahneme 3 stroužky česneku pokrájeného nadrobno a posekané čerstvé bylinky: tymián, šalvěj, petrželku, řeřichu atd.. Přilijeme 100 ml mléka a 100 ml smetany, krátce povaříme a vmícháme 150 g rozdrobeného čerstvého bylinkového sýra (nejlépe samozřejmě domácího) a podle potřeby přisolíme. Smetanovou směs nalijeme na brambory a pečeme při 200 stupních 30 minut dozlatova. Podáváme se salátem.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat